Ten Voorde: "Dat ligt bij deel van FC Twente-fans extra gevoelig"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

Gijs Smal leeft turbulente tijden. Tegen Sparta Rotterdam werd hij constant uitgefloten vanwege zijn mogelijke overgang naar Feyenoord, maar hij speelde wel een dijk van een wedstrijd.

"Smal valt wel wat te verwijten maar FC Twente ook. Je proeft wel dat niet alles goed is gegaan. En na afgelopen seizoen heeft Smal ook wat transferwaarde in zich. Daar kun je best wat aan verdienen en als hij dan voor niks weggaat ligt dat best gevoelig", opent Ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Dan gaat hij naar Feyenoord, dat ligt bij een groot deel van de FC Twente-fans extra gevoelig."

"Het lekt ook nog een dag voor de wedstrijd uit. Dan krijg je dit soort emoties. Maar een transfervrije speler mag na vier jaar iets anders willen. Het is prima dat hij na zo'n lange tijd verder gaat." Op de bank hoeft Smal dan ook niet. "Als de club niet het gevoel heeft dat ze bedonderd zijn en als hij gewoon zijn ding doet qua spel en qua instelling levert wat hij moet leveren, dan staat hij gewoon tot het einde van het seizoen onder contract."

De trainer had weinig van doen met de transferperikelen. "(Joseph red.) Oosting moet het elftal opstellen waarvan hij het meest het gevoel heeft dat hij er een resultaat mee kan halen. En Oosting heeft het gevoel dat Smal bij die elf hoort en dan moet hij hem gewoon opstellen."

Lees meer:
0 reacties