Ten Voorde: "Dat zegt in dat soort wedstrijden niet altijd wat"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Na de interlandperiode gaat de Eredivisie komend weekend verder. Voor FC Twente staat zondag de derby tegen Heracles Almelo op het programma.

De spelers van FC Twente zijn vier dagen vrij geweest na de oefenwedstrijd tegen Union SG, zo vertelt clubwatcher Leon ten Voorde in De Ballen Verstand. "Dan is het weer even opstarten. Ze zijn wel meteen weer aan de bak gegaan. Wat verwacht ik van de derby? Heracles ging er vrij kansloos af afgelopen donderdag bij Schalke."

Ten Voorde gaat verder: "Dan was de eerste tekst die de trainer, John Lammers, zei: 'volgende week moeten we erop klappen'. Dat soort teksten krijg je vanaf nu bijna elke dag vanuit het kamp van Heracles, zulke dingen krijg je dan", zegt de journalist. "Dat is ook wel een manier natuurlijk om Twente proberen pijn te gaan doen. Twente heeft meer kwaliteit, ook als Vlap er niet bij is, maar dat zegt in dat soort wedstrijden niet altijd wat."

"Heracles is thuis gewoon heel goed, qua scores tenminste", weet Ten Voorde. "Eén keer verloren van Utrecht, voor de rest komen ze elke wedstrijd op achterstand, maar weten ze het toch weer om te buigen als ze naar de kant spelen waar de meest fanatieke aanhang staat. Het is kunstgras. Dat kunstgras bij Heracles, daar spelen best wel veel amateurploegen vriendschappelijke wedstrijdjes op door de week."

"Die klagen er zelfs over dat het een verschrikkelijk slecht, gewoon slecht veld is", aldus de clubwatcher. "Dat is wel een nadeel. Maar aan de andere kant hoort dat er ook gewoon bij. Daar moet je je tegen wapenen. Ik verwacht wel een moeilijke wedstrijd voor Twente, zoals traditioneel het daar moeilijk is."

Lees meer:
0 reacties