Ten Voorde: "De twaalfde man is bij FC Twente van cruciaal belang"

Leon ten Voorde op de tribune
Leon ten Voorde op de tribune Foto: © NESimages

FC Twente neemt het deze week op tegen PSV. Het zal moeilijk worden om de huidige nummer één te verslaan, maar de Enschedeërs zijn zeker niet kansloos. De supporters zullen in ieder geval hun beste beentje voorzetten.

Volgens clubwatcher Leon ten Voorde hebben de fans van FC Twente veel invloed op het spel en dat kunnen ze tegen PSV goed gebruiken. Bij Tubantia geeft hij aan: "De twaalfde man is in Enschede van cruciaal belang, zo bleek onder meer tegen Feyenoord. FC Twente is al 24 duels ongeslagen in De Grolsch Veste en in die serie zitten ook twee duels tegen PSV."

FC Twente heeft dus een gunstig track record tegen PSV. "Vorig seizoen werden de Eindhovenaren in de eerste helft van alle kanten opgejaagd door een ontketende thuisploeg, die dikverdiend won. Het jaar ervoor kwam FC Twente met 3-0 voor, maar werd het uiteindelijk 3-3. Een score waarop FC Twente patent lijkt te hebben als er in eigen huis wordt gelijkgespeeld", zegt Ten Voorde.

Ten Voorde is van mening dat de fans zich nóg meer kunnen laten horen. "In de Grolsch Veste kan het aardig spoken, al viel de sfeer in de laatste thuiswedstrijd tegen NEC tegen. Veel fans van FC Twente zweren bij wedstrijden op de zaterdagavond, omdat de sfeer dan stukken intenser is. Doorgaans is dat ook zo, maar tegen NEC leek er wel haast een deken van gelatenheid over de anders zo vurige aanhang te liggen. Alsof NEC een tussendoortje was. Pas in de hectische slotfase barstte het los."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand