Ten Voorde: "Dit is het moment voor FC Twente om te profiteren"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

FC Twente gaat woensdagavond op bezoek bij Vitesse. Clubwatcher Leon ten Voorde verwacht dan niet veel wijzigingen bij de club uit Enschede.

"Je zou misschien kunnen denken dat voor Brenet drie wedstrijden in een week wat teveel is, dus dat dan Sampsted begint als rechtsachter", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Voor de rest denk ik niet dat er veel aanleiding is om de ploeg overhoop te halen, want ik vind het wel heel erg knap dat je zo makkelijk, zo solide en zo makkelijk wint van een ploeg die eigenlijk dezelfde ambities heeft."

FC Twente sloeg door de 2-0 zege een gaatje met de Domstedelingen. "FC Utrecht is nu op acht punten gezet. Ik was wel onder de indruk van de volwassenheid van FC Twente. Vooraf werd gezegd dat FC Utrecht belangrijk was met het oog op de Engelse week. Als je dan zo makkelijk die wedstrijd wint, zo overtuigend. Respect. FC Utrecht heeft geen seconde het gevoel gehad dat er iets te halen viel in Enschede. Dat is heel erg knap."

Ten Voorde ziet kansen voor FC Twente. "Eén ding is zeker. Zo kwetsbaar als Ajax en PSV dit seizoen tegelijkertijd zijn, komt zelden voor", meent hij. "Dus dit is wel het moment voor ploegen als AZ, Feyenoord en FC Twente om daar echt van te profiteren. Waar het dan eindigt weet je niet. Voor FC Twente is het heel duidelijk. Laat het woensdagavond maar een keer zien in een uitwedstrijd. Daar zit op dit moment wel de crux. Als je echt mee wilt doen bij de eerste drie dan moet dat omhoog."

"Je kunt niet zeggen dat ze in uitwedstrijden slecht spelen, dus van een uitsyndroom is geen sprake", nuanceert Ten Voorde. "Ze hebben twee keer, bij FC Volendam en SC Heerenveen, volkomen onnodig verloren. En ze verloren bij Feyenoord. In De Kuip kan je verliezen van de koploper. Alleen in die wedstrijd kreeg Cerny al voor rust een rode kaart. Ik ben heel benieuwd naar woensdag", besluit de journalist, die een 1-2 zege voor FC Twente voorspelt.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
FC Groningen
16:45
FC Twente
zo
12/02
FC Twente
16:45
FC Volendam
zo
19/02
Go Ahead Eagles
14:30
FC Twente
zo
26/02
PSV
16:45
FC Twente
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
8 SC Heerenveen 19 -1 27
Bekijk de hele stand