Ten Voorde: "Dit is het moment voor FC Twente om te profiteren"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

FC Twente gaat woensdagavond op bezoek bij Vitesse. Clubwatcher Leon ten Voorde verwacht dan niet veel wijzigingen bij de club uit Enschede.

"Je zou misschien kunnen denken dat voor Brenet drie wedstrijden in een week wat teveel is, dus dat dan Sampsted begint als rechtsachter", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Voor de rest denk ik niet dat er veel aanleiding is om de ploeg overhoop te halen, want ik vind het wel heel erg knap dat je zo makkelijk, zo solide en zo makkelijk wint van een ploeg die eigenlijk dezelfde ambities heeft."

FC Twente sloeg door de 2-0 zege een gaatje met de Domstedelingen. "FC Utrecht is nu op acht punten gezet. Ik was wel onder de indruk van de volwassenheid van FC Twente. Vooraf werd gezegd dat FC Utrecht belangrijk was met het oog op de Engelse week. Als je dan zo makkelijk die wedstrijd wint, zo overtuigend. Respect. FC Utrecht heeft geen seconde het gevoel gehad dat er iets te halen viel in Enschede. Dat is heel erg knap."

Ten Voorde ziet kansen voor FC Twente. "Eén ding is zeker. Zo kwetsbaar als Ajax en PSV dit seizoen tegelijkertijd zijn, komt zelden voor", meent hij. "Dus dit is wel het moment voor ploegen als AZ, Feyenoord en FC Twente om daar echt van te profiteren. Waar het dan eindigt weet je niet. Voor FC Twente is het heel duidelijk. Laat het woensdagavond maar een keer zien in een uitwedstrijd. Daar zit op dit moment wel de crux. Als je echt mee wilt doen bij de eerste drie dan moet dat omhoog."

"Je kunt niet zeggen dat ze in uitwedstrijden slecht spelen, dus van een uitsyndroom is geen sprake", nuanceert Ten Voorde. "Ze hebben twee keer, bij FC Volendam en SC Heerenveen, volkomen onnodig verloren. En ze verloren bij Feyenoord. In De Kuip kan je verliezen van de koploper. Alleen in die wedstrijd kreeg Cerny al voor rust een rode kaart. Ik ben heel benieuwd naar woensdag", besluit de journalist, die een 1-2 zege voor FC Twente voorspelt.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
25/02
FC Twente
14:30
Go Ahead Eagles
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
9/03
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 22 60 62
2 Feyenoord 22 39 52
3 FC Twente 22 20 44
4 AZ 22 20 39
5 Ajax 22 10 36
6 Go Ahead Eagles 22 8 34
7 FC Utrecht 23 -1 32
Bekijk de hele stand