Ten Voorde: "Duel met SC Heerenveen zal voor hem te vroeg komen"

FC Twente-trainer Ron Jans moet puzzelen voor de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen van komende zaterdag. De oefenmeester mist zeer waarschijnlijk drie middenvelders, namelijk Wout Brama, Ramiz Zerrouki en Michal Sadílek.

"Brama gaat maandag misschien een deel van de groepstraining meedoen", vertelt clubwatcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Hij heeft natuurlijk een tijdje niet gespeeld, dus de wedstrijd tegen SC Heerenveen zal te vroeg komen."

Zerrouki is sowieso afwezig. "Zerrouki gaat voor FC Twente geld verdienen op de Afrika Cup en de vraag is wat er met Sadílek gaat gebeuren", doelt Ten Voorde op de schorsing van Sadílek, die door FC Twente is aangevochten. Ten Voorde ziet het middenveld zich wel vormen. "Jans speelde zaterdag een uur lang met Jesse Bosch en Casper Staring. En ze houden wel vast aan Vlap."

Cerny op de bank

In de voorhoede rekent Ten Voorde op een basisplaats voor Virgil Misidjan. "Ja, die gaat wel spelen", meent hij. "Rots heeft nu corona, hij heeft geen klachten, maar toch een wedstrijd gemist. Ik denk dat de voorhoede tegen SC Heerenveen bestaat uit Misidjan, Van Wolfswinkel en Limnios."

Vaclav Cerny zal waarschijnlijk nog niet starten, zoals hij wel deed in het oefenduel met Eintracht Braunschweig (1-1). "Jans begon wel met Cerny, maar ik denk dat hij nog wel even wat stappen moet maken. Het is na zo'n lange blessure wel heel moeilijk om snel op niveau te komen. Dat is allemaal heel erg logisch", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
6 Feyenoord 2 3 4
Bekijk de hele stand