Ten Voorde: "FC Twente-FC Köln: begin er bijna zin in te krijgen"

Leon ten Voorde op de tribune
Leon ten Voorde op de tribune Foto: © NESimages

Dit weekend draait het voetbal in Nederland om de OneLove-campagne. Op verschillende manieren zal er rond de wedstrijden aandacht aan besteed worden. Volgens clubwatcher Leon ten Voorde spat de hypocrisie eraf bij de KNVB.

In Tubantia wijst de journalist op de dubieuze FIFA-baas Gianni Infantino, die ook van de Nederlandse bond gewoon een stem kreeg om door te gaan. "De KNVB schijnt in ruil voor de stem heel stoer te hebben afgedwongen dat er één of andere commissie mensenrechten komt, maar dat praatgroepje mag een keer lunchen op kosten van de zaak en dat is het dan", schrijft een cynische Ten Voorde.

Dit weekend moeten alle aanvoerder de OneLoveBand dragen. "Als ik Robin Pröpper was zou ik m weigeren", schrijft Ten Voorde. "Niet om de dubieuze redenen die de aanvoerders van Feyenoord en Excelsior hebben, wel omdat de KNVB de spelers naar voren schuift en zelf lafjes wegduikt als er echt iets wordt gevraagd. In het openbaar zwijgen en thuis achter de gordijnen het morele vingertje heffen."

Volgens Ten Voorde zou het een goed plan zijn als FC Twente maar naar een andere voetbalbond overstapt. Duitsland stemde bijvoorbeeld niet op Infantino. "FC Twente - FC Köln: je begint er bijna zin in te krijgen", grapt hij ten slotte.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand