Ten Voorde: "FC Twente kreeg toen een trap na van alle clubs"

Leon ten Voorde op de tribune
Leon ten Voorde op de tribune Foto: © NESimages

Vitesse wordt anders behandeld dan FC Twente, stelt Leon ten Voorde. Waar de Tukkers een paar jaar geleden met een grote schuld degradeerden, staat nu het voortbestaan van de Arnhemmers op het spel. De journalist ziet dat er met twee maten gemeten wordt.

In de podcast Warming-up stelt Ten Voorde dat FC Twente 'in dezelfde hoek zat' als waar Vitesse nu zit. "De problemen kan je niet met elkaar vergelijken, maar het kwam er op neer dat de licentie in gevaar was. Toen kregen ze nog even een trap na van alle clubs, want toen moesten ze een soort boete betalen van anderhalf miljoen euro aan alle clubs."

De journalist vervolgt:"Alle clubs, althans bijna iedereen, stemden daar toen voor. Daardoor moest Twente geld betalen, want zij zouden alles vernageld hebben. Alleen bij Vitesse moeten we ineens allemaal medelijden hebben en moeten we geld doneren. Ik vind dat nogal opvallend. Hoe zal Vitesse toen gestemd hebben?"

Vitesse hoeft niet failliet van Ten Voorde, maar hij verbaast zich wel over de houding van andere clubs. "Ik hoop dat Vitesse blijft bestaan, laat dat duidelijk zijn. Alleen zij hebben geld uitgegeven met geld dat er niet was, dingen bewust niet ingeleverd of zelfs foutief ingeleverd. Ik vind het gewoon heel gek, want bij Twente was er echt afgunst. Die lagen op de grond en kregen nog even een schop na van de concurrentie."

Lees meer:
0 reacties