Ten Voorde: "FC Twente-supporters laten dat niet zomaar afpakken"

Leon ten Voorde en Tijmen van Wissing
Leon ten Voorde en Tijmen van Wissing Foto: © Orange Pictures

Zaterdagavond voor de wedstrijd tussen Vitesse en FC Twente mochten supporters van de uitploeg aanvankelijk het stadion niet betreden. Dit werd uiteindelijk opgelost, maar Leon ten Voorde is kritisch.

Toen FC Twente in 2018 naar de Keuken Kampioen Divisie degradeerden maakte Vitesse FC Twente met een spandoek belachelijk. "Je wist dat de supporters met een tegenactie zouden komen, creatief als ze zijn", zegt clubwatcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Bij het stadion worden de spandoeken altijd gecontroleerd op kwetsende spreekkoren, dat is denk ik ook goed. Een spandoek heeft de toets en kritiek niet doorstaan."

Ten Voorde weet niet wat er precies op het spandoek stond. "Maar er heeft wel iets gestaan wat in Arnhem nogal gevoelig ligt, heb ik mij laten vertellen. Dan kun je denk ik wel een beetje invullen wat het is. Dan kun je zeggen: je moet tegen een stootje kunnen. Aan de andere kant, wat ik gehoord heb dat erop stond, kun je dat in Arnhem beter niet doen", ment hij.

"Zo'n doek wordt afgepakt en dan levert dat stennis en gedoe op, want supporters laten zich dat niet zomaar afpakken. De ME moest eraan te pas komen, waardoor de clusters nog niet bij het stadion terecht konden komen", weet de journalist.

" Dan heb je natuurlijke grote drukte terwijl het nog wat onrustig is. Daarom moesten clusters twee en drie even van de snelweg af." Toch was er nog een actie te zien. Shirts met 'Vak-P afscheidstournee' erop. "Uiteindelijk is iedereen naar binnen gekomen, zijn er geen arrestaties verricht, is alles goed verlopen en heeft Vak-P nog wel een ludieke actie gedaan", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties