Ten Voorde geeft compliment aan FC Twente: "Mag gezegd worden"

Leon ten Voorde in Costa Rica
Leon ten Voorde in Costa Rica Foto: © Sportfoto-oost/Ron Jonker

Tijmen van Wissing en Leon ten Voorde mochten eerder deze maand met FC Twente mee op trainingskamp naar Costa Rica. De clubwatchers van respectievelijk RTV Oost en de Tubantia kregen in Midden-Amerika een uniek kijkje in de Twentse keuken.

"Ik moet wel een compliment geven aan FC Twente", zegt Ten Voorde in de gezamenlijke podcast van De Ballen Verstand en De Oosttribune. "Wij lopen al lang genoeg mee en journalisten worden soms wel gezien als parasieten, dat kan ik me ook heel goed voorstellen als je speler of trainer bent. We zitten er bovenop en zijn niet altijd voor iedereen aardig."

Ten Voorde en Van Wissing gaven de spelers in Costa Rica ook veel vrijheid. "We laten ze heel veel met rust en nemen echt wel afstand", meent Ten Voorde. "We willen zelf ook dat ze geen last van ons hebben. Dat mag echt gezegd worden, het is totaal niet krampachtig", aldus de clubwatcher, die ook de keerzijde kent. "Ik heb nog niet zo lang geleden ook een trainingskamp meegemaakt en toen zaten we ook in hetzelfde hotel. Dan keken de spelers over de rug als ze met ons spraken: Ziet de technische staf dat we praten met de journalisten?"

"Ik kreeg opeens van Ted van Leeuwen te horen dat ik op straat van het hotel naar het complex niet met de spelers mocht praten, gewoon over ditjes en datjes", vervolgt Ten Voorde. "Michael Olaitan was net vader geworden en die feliciteerden we, maar dat mocht dan niet meer. Dat hebben we dus ook meegemaakt, maar het kan ook anders."

Ook Tijmen van Wissing is lovend. "Ron Jans is daar fantastisch in. Niet omdat wij uit de regio komen, maar Peter Wekking (Voetbal International, red.) zei zelfs: Dit heb ik 25 jaar geleden voor het laatst meegemaakt met Feyenoord een keer. Dus het is ook echt wel iets wat niet meer in den lande gebeurt. Dus wat dat betreft lof voor de club", aldus de journalist van RTV Oost.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand