Ten Voorde geeft update: "Hij heeft de groepstraining hervat"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

FC Twente speelde afgelopen zondag met 2-2 gelijk op bezoek bij Heracles Almelo. Deze week ligt de focus alweer op het volgende duel als Feyenoord komende zondag naar de Grolsch Veste komt.

Leon ten Voorde van TC Tubantia was dinsdag aanwezig bij de training. "Het is druk bij de enige openbare training in de herfstvakantie en wat opvalt: de nodige kinderen hebben zich verzameld op het tweede veld waar twee spelers een individuele afwerken: Michel Vlap en Naci Ünüvar", schrijft de clubwatcher. "Dat beeld zegt wat over de populariteit van Vlap."

"Hij rent en schiet. Het is nog geen twee weken geleden dat Vlap op de training twee enkelbanden afscheurde en normaal gesproken staan daar minimaal vier weken voor." Toch lijkt hij dus sneller te herstellen. "Gaat hij de topper tegen Feyenoord halen, of is dat te veel gevraagd? Op die vraag zal pas aan het eind van de week een definitief antwoord komen."

Hoewel hij zelf niet speelde, was Vlap wel aanwezig bij de Twentse derby. "Zondag in Almelo was hij er wel. Niet op het veld, maar met een biertje in het uitvak. Als het resultaat wat tegenvalt, is het vaak gebruikelijk in het voetbal om de afwezigen nog een stuk groter en beter te maken. Na de derby tegen Heracles was dat niet anders. Vlap was node gemist, zo heette het."

Nog meer nieuws van het trainingsveld: Joshua Brenet traint weer mee met de groep. "Hij heeft de groepstraining bij FC Twente hervat. De rechtervleugelverdediger staat al sinds de tweede competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle buitenspel. Toen viel hij na een harde charge van Zwolle-verdediger Bart van Hintum uit met een voetblessure", aldus Ten Voorde.
Lees meer:
0 reacties