Ten Voorde hekelt FC Twente-fans: "Verschrikkelijk calimerogedrag"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Een zestienjarige fan van FC Twente heeft na de thuiswedstrijd met Ajax voor opschudding gezorgd door Ajax-spits Brian Brobbey racistisch te bejegenen bij de spelersbus. De Tukkers kregen kritiek van onder andere Valentijn Driessen en Hugo Borst, die vonden dat de club dit had kunnen voorkomen door de bus beter af te schermen. Clubwatcher Leon ten Voorde vindt de kritiek onterecht.

"Die bus was wel afgeschermd, dus ze hebben wel geleerd van vorig jaar", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Maar je kan vanaf de parkeerplaats ook wat roepen." De clubwatcher hoorde ook een groep FC Twente-fans 'Helemaal niets in Amsterdam' zingen bij de spelersbus van Ajax. "Ga naar huis of ga lekker een biertje drinken."

"En als je zestien bent, neem een Shandy of Fristi met een rietje", vervolgt de clubwacther. "Vier de overwinning en ga daar niet als een stel kleuters bij die bus staan. Waarom doe je dat? Kleine kinderen die een handtekening willen hebben van een Ajax-speler, dat kan dus al niet meer, want je moet die bus afschermen."

Collega Fardau Wagenaar haakt in: "Dat is wel calimerogedrag als je 'Helemaal niets in Amsterdam' gaat zingen." Ten Voorde is het met Wagenaar eens: "Verschrikkelijk calimerogedrag en daar begint het allemaal mee."

"En alles wordt vervolgens veroorzaakt door een jongen van zestien die geen idee heeft wat er nu allemaal op de club afkomt. Eén valse stem van een onverlaat overstemt het vreugdekoor van 30.000 mensen daarvoor", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties