Ten Voorde: "Het is heel gevaarlijk om nu te gaan speculeren"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Maandagochtend werd bekend dat Jody Lukoki op 29-jarige leeftijd is overleden. Clubwatcher Leon ten Voorde van TC Tubantia kreeg het nieuws ook te horen.

"Over de doodsoorzaak is nog niets bekend, maar er doen al wel allerlei verhalen de ronde", zegt Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. "Het is heel gevaarlijk om in dit soort gevallen te gaan speculeren, dus dat laten we maar bij de officiële instanties die daarmee naar buiten moeten komen."

Jody Lukoki
Jody Lukoki (29) overleden: FC Twente reageert met ontsteltenis Lees ook

"Het is afgelopen weekend gebeurd. FC Twente is maandagmorgen door de zaakwaarnemer op de hoogte gebracht", vervolgt hij. "De spelers zijn ingelicht en hebben heel geschokt gereageerd op het overlijden van een oud-speler. Het is natuurlijk een heel bewogen jaar geweest van Lukoki, zijn eerste in Enschede. Hij heeft geen minuut gespeeld."

Lukoki liep in de voorbereiding een zware knieblessure op en raakte later nog in opspraak nadat hij werd veroordeeld vanwege huiselijk geweld. "Hij heeft zijn vriendin mishandeld", weet Ten Voorde. "Voor FC Twente was dat een reden om het contract met hem te verbreken. Daarmee kwam er een eind aan een samenwerking, die eigenlijk nooit een samenwerking is geweest. Lukoki revalideerde nog wel bij Trofira in Enschede. Hij was dus nog bezig om terug te komen."

Ricky van Wolfswinkel wordt besprongen door Virgil Misidjan

FC Twente wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 30 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties