Ten Voorde: "Het was Pröpper die 'de spion' als eerste opmerkte"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

FC Twente neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen Heracles Almelo. Het duel in de Grolsch Veste begint om 14:30 uur en verslaggever Leon ten Voorde weet te melden dat er onlangs een speler van de club uit Almelo aanwezig was bij de ploeg van trainer Joseph Oosting.

"Het was Robin Pröpper die ‘de spion’ als eerste opmerkte", schrijft hij op de website van Tubantia. "FC Twente speelde vorige week woensdag achter gesloten deuren tegen VfL Bochum, toen uitgerekend een speler van de eerstvolgende tegenstander zich langs de lijn meldde om te kijken: Heracles-middenvelder Thomas Bruns", blikt Ten Voorde terug.

"Bruns (gekleed in het trainingspak van de academie FC Twente/Heracles) moest als stagiair van een van de jeugdteams wel worden toegelaten", legt hij uit. "Pröpper zag hem tussen de andere trainers staan en gebaarde lachend naar zijn oude ploeggenoot: wegwezen!. Ondertussen schudde Ricky van Wolfswinkel zijn Almelose collega de hand en maakte een praatje met hem. Niets spannends aan", benadrukt Ten Voorde.

"Dit soort (onschuldige situaties) krijg je als twee clubs een gezamenlijke opleiding hebben", beseft hij. "Neem Harrie Kuster. Die trainde vorige week nog mee bij Heracles, viel twee dagen later in bij FC Twente tegen Bochum en speelde woensdag een helft bij Heracles tegen de reserves van Werder Bremen. Overigens werd spion Bruns op die woensdagmiddag niet veel wijzer, aangezien FC Twente niet met de basisformatie speelde die in de derby op het veld zal staan. Zo ontbrak Max Bruns, de enige Almeloër die zondag aan de aftrap staat. Maar saillant genoeg speelt die voor FC Twente", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties