Ten Voorde: "Hij heeft ongelofelijk onder uit de zak gekregen"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Mitchell van Bergen zorgde voor veel onbegrip in het duel tegen Sparta (2-2). FC Twente was op zoek naar een doelpunt in de blessuretijd en de vleugelaanvaller koos ervoor om van grote afstand te schieten.

Dat is ook clubwatcher Leon ten Voorde opgevallen. "Ik zag zondag bij thuiskomst Karim El Ahmadi en Kenneth Perez bij ESPN de wedstrijd analyseren", begint hij bij De Ballen Verstand. "Toen kwam dat moment ook langs. Perez riep dat hij hem gewisseld had. Dat is natuurlijk makkelijke taal van een analist om dat in de studio te roepen. Maar het zegt wel iets over het moment hoe slecht en stom het is."

"Hij schoot ook min of meer uit stand. Hoe kun je dat nou doen?", vraagt Ten Voorde zich hardop af. "Aan de zijkant heb je spelers vrij en in de zestien stonden genoeg spelers van FC Twente. Speel die bal naar de zijkant en ga van daaruit weer voetballen. Zoek het moment.

"Hij had een goede bal op Naci Ünüvar bij de 1-1, maar hij viel voor de rest wel heel erg slecht in", concludeert de clubwatcher. "Je weet hoe supporters zijn. Dan wordt alles erbij gehaald dat Van Bergen een slechte aankoop is. Dat is allemaal wat voorbarig, maar tot dusverre heeft hij het nog niet gebracht."

"Ik snap het allemaal wel, je moet het hier van een paar invalbeurten hebben. Maar hij stond in de derby tegen Heracles in de basis en toen was het niet goed genoeg. Tegen Sparta heeft hij best wel lang gespeeld en was het weer niet goed genoeg", aldus Ten Voorde, die denkt dat de vleugelaanvaller na afloop een veeg uit de pan heeft gehad. "Ik denk dat Van Bergen ongelofelijk uit de zak heeft gekregen na die tijd. Er was echt chagrijn bij FC Twente na afloop."

Lees meer:
0 reacties