Ten Voorde: "Hij is natuurlijk een ideale back-up om te hebben"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

Alec van Hoorenbeeck blijft waarschijnlijk ook na dit seizoen nog speler van FC Twente. De boomlange verdediger heeft het goed naar zijn zin en ook in Twente is men tevreden over de Belg, weet Leon ten Voorde.

"Met Van Hoorenbeeck heeft FC Twente een eenzijdige optie. Als FC Twente die wil lichten, wat ze van plan zijn, dan blijft hij spelen", opent Ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Van Hoorenbeeck zal in principe niet zo snel basisspeler bij FC Twente. Maar hoe hij zich opstelt als hij moet spelen is goed, je kunt altijd op hem bouwen. Hij is kopsterk, redelijk snel, hij is dienstbaar, kent zijn plek in de groep."

"Je hebt vier centrale verdedigers nodig die het niveau aan kunnen en dan is hij natuurlijk wel een ideale back-up om te hebben. In de ideale situatie wordt hij geen basisspeler, maar hij heeft het goed naar zijn zin", weet Ten Voorde.

De journalist haalt een voorbeeld aan van een moment waarin Van Hoorenbeeck zijn waarde bewees. "Bij Vitesse-uit moest hij er vijf minuten in. Vitesse zet druk en hij wint dan drie duels. Hij is uit het goede hout gesneden, want hij kletst er vol in. Hij wordt er voor een paar minuten ingebracht en er zijn ook spelers die denken: trainer, je kunt de middelvinger krijgen. In een selectie zijn dit jongens die van waarde zijn."

Lees meer:
0 reacties