'FC Twente moet 63 punten halen': "Dan denk ik dat je derde bent"

Leon ten Voorde langs het trainingsveld
Leon ten Voorde langs het trainingsveld Foto: © BSR Agency

Leon ten Voorde denkt dat de derde plek voor FC Twente steeds realistischer begint te worden. De journalist van de TC Tubantia ziet Ajax het gat in ieder geval niet meer overbruggen.

"Bij Ajax moet je inmiddels gaan kijken naar wat er van onderen (zoals Go Ahead Eagles, FC Utrecht en NEC, red.) komt. AZ was ook niet top tegen Ajax. Bij Ajax moet er ook een houvast zijn dat perspectief biedt en dat is er totaal niet. AZ wint nu twee keer, maar het houdt niet over", weet Ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia.

Bij FC Twente volgen ze de resultaten van Ajax en AZ ook met een schuin oog. "Spelers en trainers zeggen altijd: we kijken niet naar de concurrent. Maar het is wel prettig, hoor. Iedereen kijkt daarnaar. Je gaat ook kijken naar het aantal punten dat nodig is. Intern wordt de derde plek niet meer afgehouden. Dan kijk je naar hoeveel punten je nodig gaat hebben."

FC Twente heeft momenteel 47 punten uit 23 wedstrijden, een gemiddelde van iets meer dan 2 punten per wedstrijd. Host Frank Bussink denkt dat FC Twente in 11 wedstrijden dus nog 22 punten moet halen om de derde plek veilig te stellen. Ten Voorde denkt dat het niet nodig is om 69 punten te halen. "Ik denk dat als je iets meer dan 60 punten haalt, een stuk of 63, dan denk ik dat je derde bent", voorspelt hij. In dat geval moeten de Tukkers dus nog 16 punten pakken.

Lees meer:
0 reacties