Ten Voorde: "Ik denk dat hij enorm op zijn donder heeft gehad"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Ricky van Wolfswinkel maakte zaterdagavond tegen Fortuna Sittard alweer zijn zestiende treffer van het seizoen. De spits van FC Twente staat daarmee tweede op de Nederlandse topscorerslijst. Clubwatcher Leon ten Voorde vindt Van Wolfswinkel een belangrijke rol spelen.

"Ik heb zaterdag wel weer genoten van Van Wolfswinkel", zegt de journalist bij de podcast De Ballen Verstand. "Dat was een van de weinig spelers waarvan ik zag dat hij de urgentie had en die wist waar het vanavond om gaat. Hij ging het gevecht aan, ook soms iets té letterlijk. Maar hij had wel gif. Hij maakte een hele knappe goal. Hij is slim en straalde wat uit."

Ten Voorde zag echter meerdere spelers door de mand vallen. "Maar een Michel Vlap heb je in de eerste helft niet gezien. Ik denk dat hij in de rust enorm op zijn donder heeft gehad, want in de tweede helft werd hij opeens actief. Joshua Brenet was in de eerste helft verschrikkelijk slecht. In de tweede helft werd hij wel een stuk beter. Dat vond ik wel heel frappant", aldus de clubwatcher, die niet vindt dat Brenet teveel opgehemeld is.

"Als je dat niveau in het begin zo hebt aangetikt, dan heb je een bepaalde kwaliteit", meent Ten Voorde. "Maar je moet ook in het hoofd die stabiliteit wel behouden. Hij is wel heel erg ver teruggevallen. Ik denk nog steeds dat hij goed genoeg is, maar het is wel een speler die af en toe een schop onder zijn kont nodig heeft. En die heeft hij denk ik in de rust ook wel gehad, want in de tweede helft ging het motortje wel aan."

Ricky van Wolfswinkel wordt besprongen door Virgil Misidjan

FC Twente wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 30 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties