Ten Voorde: "In al die podcasts was hij ongetwijfeld afgemaakt"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Orange Pictures

In 1983 degradeerde FC Twente uit het hoogste niveau van Nederland. Maar midden in deze moeilijke tijd was er Jan Sørensen, een speler die de fans inspireerde en de club altijd steunde. Hij was niet alleen goed op het veld, maar hij hield ook veel van de club. Leon ten Voorde schrijft in Tubantia een column over de onlangs overleden Deen.

Sørensen denkt echter dat hij een stuk minder geliefd zou zijn als hij in de tijd van sociale media had gespeeld. "Stel je dat nu eens voor. Dat er een vedette komt aanwaaien, die een paar maanden later degradeert. De socials - een schuilplaats waar bange wezels zich groot wanen - zouden ontploffen van haat. In al die podcasts was hij ongetwijfeld afgemaakt en de zogenaamde fansites hadden een poll uitgeschreven met de vraag miskoop ja of nee", klinkt het column van Ten Voorde.

"Raffie, Ibi en Pierre hadden op tv hun hoofd geschud, Valentijn had hem een type Henderson genoemd, Marco van Basten had geroepen ‘ik ken die gozer niet, dus kan het geen goede speler zijn’, en Johan Derksen zou hem hebben neergezet als een over het paard getilde Deense dronkaard, waarna Gijp onbedaarlijk hard was gaan lachen", luiden de woorden van Ten Voorde die een hele grote verandering ziet met toentertijd.

"In 1983 was dat anders. Toen ging de vlag uit, want Jan Sørensen bleef bij de club, omdat hij zich verantwoordelijk voelde voor de degradatie. Ja, broodvoetballers van nu, zo ging dat in die dagen." FC Twente neemt zondagmiddag afscheid van de Deen in het thuisduel tegen Go Ahead Eagles. "De man die supporters liet dansen van geluk."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 31 28 63
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 31 7 49
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand