Ten Voorde: "In de ogen van Twente-fans was hij hét grote talent"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

Thijs van Leeuwen speelt tegenwoordig bij FC Den Bosch. Zijn carrière is vast blijven zitten. Daan Rots echter, die in de jeugd amper opviel, is een dragende speler van de nummer drie van Nederland, FC Twente, geworden.

Dat Rots überhaupt speeltijd kreeg mag al een bijzonderheid genoemd worden. "Toen Ron Jans en Jan Streuer in hun eerste seizoen noodgedwongen een beroep moesten doen op de jeugd, stond Rots achteraan in de rij bij het verdelen van de contracten. Spelers als Jayden Oosterwolde, Mees Hilgers, Casper Staring en Thijs van Leeuwen gingen hem voor", schrijft Ten Voorde in de TC Tubantia. 

"In de ogen van menig supporter was Van Leeuwen het grote talent, de speler die het meest gekoesterd moest worden. Van Leeuwen was de toekomst. Een heel ander type ook dan de harde werker Rots. Die mocht na een halfjaartje in de wachtkamer eindelijk een contract tekenen en de rest is geschiedenis", vervolgt Ten Voorde.

Een carrière kan vreemd lopen, want Rots heeft behoorlijk wat meer aanzien dan Van Leeuwen nu. "Waar Van Leeuwen vorige week de overstap maakte van TOP Oss naar FC Den Bosch, is Rots inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in het eerste elftal van FC Twente. Wat heet: de buitenspeler, die nooit het stempel van supertalent met zich meedroeg, is op weg een bepalende speler te worden in Enschede. Wie had dat ooit gedacht?"

Lees meer:
0 reacties