Ten Voorde: "Insiders zeggen dat het systeem niet waterdicht is"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Orange Pictures

FC Twente liep woensdagavond tegen puntenverlies aan bij Vitesse. De Tukkers leken in blessuretijd te ontsnappen, maar een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel werd door de VAR vanwege buitenspel afgekeurd. Dat zorgde voor verbazing aan Twentse zijde.

"Dan krijg je na afloop dat lijnenspel en daar wordt het allemaal niet duidelijker van", zegt clubwatcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Ik heb ook wel wat mensen gesproken, wat insiders in de scheidsrechterswereld, en die zeggen ook wel dat het systeem niet waterdicht is. Als je dan die beelden ziet, dan twijfel je wel. Ik weet wel zeker dat als het doelpunt goedgekeurd was, dan had niemand bij Vitesse geprotesteerd. Ook niet naar aanleiding van het zien van de beelden."

Ten Voorde uit zijn twijfel over meerdere zaken. "Je kunt het hebben over het voetje", schetst hij. "Als Van Wolfswinkel zwarte schoenen had gehad, was het waarschijnlijk niet te zien geweest. Waar zijn die lijnen getrokken? Dus zeg het maar. Ook zonder Twentse bril vond ik het wel een beetje twijfelachtig. Als je het eigenlijk niet kunt zien, dan heeft toch meestal de aanvallende partij voordeel. Bij Pavlidis van AZ werd in een soortgelijke situatie het doelpunt wel goedgekeurd. Dus ik begreep de frustratie en verbazing bij FC Twente, want niemand durft met honderd procent zekerheid te zeggen of dit wel of geen buitenspel was."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand