Ten Voorde: "Je zag de ergernis bij de spelers van FC Twente"

Leon ten Voorde in Costa Rica
Leon ten Voorde in Costa Rica Foto: © Sportfoto-oost/Ron Jonker

FC Twente boekt een 7-2 overwinning op FC Volendam, maar deze overwinning had onder de juiste omstandigheden nog veel groter kunnen zijn. Dankzij een langzame VAR lag de wedstrijd meermaals minutenlang stil.

Meer dan vijf minuten moest Sem Steijn wachten of hij nou wel of niet een penalty mocht nemen na een overtreding. "Ik heb mij zo gestoord aan die VAR. Los van of die penalty terecht of onterecht is, daar wordt naar gekeken. Steijn heeft daar vijf minuten gestaan en je zag de ergernis ook bij de spelers van FC Twente", open Ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia.  

Ten Voorde vraagt zich af wat er in Zeist gebeurde. "Het is toch niet zo moeilijk om sneller tot die beslissing te komen? Bij elke goal die viel stond Lindhout te wachten op het signaal of de goal doorgang kon vinden. Daar is de VAR toch niet voor bedoeld? Je haalt een heel stuk pure vreugde weg." 

"Ook bij de 2-2 van FC Twente duurde het het heel lang. Bij het eerste shot kon je al zien dat er niemand buitenspel stond. Dan denk ik: wat doet de VAR? Wat zijn ze daar aan het doen? Het duurde minutenlang", weet de journalist.

Concluderend floot de VAR de wedstrijd een beetje kapot. "De VAR liet zich teveel gelden en het duurde allemaal veel te lang. Dan heeft de wedstrijd in de eerste helft tien minuten stilgelegen en dan krijg je vijf minuten blessuretijd. De VAR ergernis was groot."

Lees meer:
0 reacties