Ten Voorde kritisch: "Ik denk dat hij nu wel een probleem heeft"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Alfred Schreuder was zondagavond na de thuiswedstrijd van Ajax tegen Excelsior (7-1) erg geïrriteerd tijdens de persconferentie. De oefenmeester sprak over 'stemmingmakerij' vanuit de pers en gaf tevens toe dat zaakwaarnemers de club uit Amsterdam hebben geholpen met het aankoopbeleid. Tubantia-verslaggever Leon ten Voorde toont zich kritisch over de voormalig FC Twente-trainer.

“Ik neem toch aan dat-ie maandagochtend bij de directie op het matje is geroepen, want hij heeft zijn collega’s en de directie voor de bus gegooid zondag", legt hij uit in de podcast De Ballen Verstand. Het zijn allemaal onervaren mensen (H2: Hamstra en Huntelaar, red.), maar ik heb altijd geleerd dat je er bij Ajax direct moet staan. Hij gooit daar de hele directie in zijn ‘puntje puntje’ voor de bus. Ik denk dat hij nu wel een probleem heeft", voorspelt Ten Voorde.

"Het was natuurlijk heel erg dom. Je moet er wel verstandig mee omgaan", vervolgt hij. "Je bent trainer van Ajax en je hebt voor 200 miljoen verkocht. Dat klopt, maar je hebt ook voor 100 miljoen gekocht. Bij Ajax kan je niet praten over processen. Anders moet je zeggen: we doen tot de winterstop Europees niet mee, want onze ploeg is niet ingespeeld. Dat mag je ons niet kwalijk nemen, want we hebben acht nieuwe spelers”, constateert Ten Voorde.

"En wat natuurlijk ook heel dom overkomt is dat hij zegt: ‘Dan moet Ajax mij maar ontslaan, het interesseert mij helemaal niks.’ Dat kun je niet roepen. Als Ron Jans dat gaat roepen, dan neem ik aan dat Paul van der Kraan en Jan Streuer hem maandagochtend op het matje hadden groepen. Door te zeggen dat het hem niks interesseert geeft hij juist aan dat het hem heel erg interesseert, want hij geeft ook aan dat hij alles leest”, besluit Ten Voorde.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand