Ten Voorde kritisch: "Je kunt die hele kleedkamer besmetten"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Orange Pictures

Leon ten Voorde heeft zich kritisch uitgelaten over de profvoetballers die in de winterstop op vakantie naar het buitenland zijn gegaan. De journalist van TC Tubantia vindt dat de spelers hun verantwoordelijkheid moeten pakken.

"Ik gun iedereen zijn vakantie, maar ik vind het niet al te verstandig dat je het gevaar opzoekt middenin de pandemie", begint Ten Voorde. "Als je met je gezin naar een huisje op een vakantiepark gaat, vind ik wat anders dan dat je lekker naar Dubai gaat waar alle nachtclubs open zijn en corona niet bestaat. Waar je restaurants gewoon in kunt, we hebben al die plaatjes gezien van die voetballers. En dan komen er best wel veel met corona terug."

Ten Voorde snapt niet dat spelers, zoals FC Twente-middenvelder Michel Vlap, zijn afgereisd naar Dubai. "Je gaat daar wel naar een plek waar de hele wereld samenkomt. Je hebt ook een bepaalde beroepsernst en daar word je grof voor betaald in het voetbal. Om als profvoetballer de brandhaarden op te gaan zoeken... Je kunt die hele kleedkamer, doordat jij op vakantie bent geweest, besmetten."

"Ik vind de clubs daar allemaal vrij soft in."

De clubwatcher weet dat de FC Twente-spelers er later op geattendeerd zijn. "Bij FC Twente hebben ze het daar ook wel weer over gehad", vertelt hij bij De Ballen Verstand. "Jan Streuer heeft de spelers ook wel toegesproken en op hun verantwoordelijkheid gewezen. Ik weet niet of ze het van tevoren niet hebben gedaan, maar ik mag er toch vanuit gaan van wel. Maar soms is dat ook niet genoeg."

Volgens Ten Voorde moeten clubs gewoon eisen dat spelers gevaccineerd worden. "Ik vind de clubs daar allemaal vrij soft in. Je kunt ook zeggen: vanaf nu nemen we als club onze verantwoordelijkheid en we hebben het met z'n allen op te lossen. Je zit met 24 spelers in één of twee kleedkamers. Het is een teamsport, je moet het met z'n allen dragen en je moet je verantwoordelijkheid daarin nemen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 22 jan. 2022, 21:00
Eredivisie
Willem II -
-
FC Twente -
za 5 feb. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 13 feb. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
FC Twente -
zo 20 feb. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Go Ahead Eagles -
vr 25 feb. 2022, 20:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Vitesse 19 1 36
5 AZ 19 13 35
6 FC Twente 19 8 35
7 FC Utrecht 19 7 29
8 SC Cambuur 19 -7 29
Bekijk de hele stand