Ten Voorde kritisch op Vitesse: "Geen recht van spreken meer"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

Vitesse bevindt zich serieus op de rand van de afgrond. Leon ten Voorde ligt niet wakker van een degradatie van de Arnhemmers en meent dat ze het, net als FC Twente in het verleden, over zichzelf afgeroepen hebben.

Ten Voorde hoopt absoluut niet dat Vitesse helemaal ten onder gaat. "Vitesse hoort er gewoon bij, al is het alleen maar voor de ergernis", verzekert hij in Tubantia. "Supporters van FC Twente weten hoe het voelt om deze lijdensweg te moeten ondergaan. Er wordt soms wel aan getwijfeld, maar ook Vitesse heeft fans, voor wie de club hun ziel en zaligheid is. Dit gun je niemand."

De journalist zag overeenkomsten tussen Vitesse en FC Twente, maar beide clubs gingen uiteindelijk een andere kant op. "Vitesse had de beroepsfantast Karel Aalbers, FC Twente de sluwe megalomane Joop Munsterman. Na het instorten van hun luchtkastelen kwamen de verschillen: Vitesse liet zich in met Russen en een Amerikaan, FC Twente omarmde de eigen regio en andersom", aldus de clubwatcher van de Tukkers. "Zoals FC Twente in 2018 de degradatie keihard verdiende, zo heeft het Vitesse nu geen enkel recht van spreken meer."

Lees meer:
0 reacties