Ten Voorde kritisch: "Van een zeer beschamend dubieus niveau"

Leon ten Voorde op de tribune
Leon ten Voorde op de tribune Foto: © NESimages

Een item van RTV Utrecht met twee supporters, Paul Pessel en Appie Boonen, heeft afgelopen week flink stof doen opwaaien. Boonen noemde FC Twente een 'kutclub' en Pessel, die twee keer bij een wedstrijd in De Grolsch Veste is geweest, noemde FC Twente-fans een 'eng publiek'.

Leon ten Voorde heeft er geen goed woord voor over. "Ik zag iets heel raars op RTV Utrecht. Die hebben twee van die malloten, die hetzelfde doen al wij, alleen dan van een wat minder niveau en inhoud. Die krijgen bij een publieke omroep gewoon de ruimte om alles te roepen", zegt hij in De Warming-Up, een podcast van Tubantia.

De clubwatcher gaat verder: "Dan zegt een van die gekken: ik vind FC Twente een kutclub. Dat staat daar nu de hele week al. Ze hebben er van gemaakt: we vinden FC Twente niet zo'n leuke club. Maar hij zei het iets anders. Ik vind dat voor een publieke omroep van een zeer beschamend dubieus niveau", is de duidelijke mening van Ten Voorde.

"We weten allemaal dat er de afgelopen jaren wat emotie was bij de supportersgroepen, van beide kanten", geeft hij aan. "Ze zijn weer een beetje aan het normaliseren, want er mogen zondag weer 500 Utrecht-supporters mee. Dat is nog lang geen vol uitvak, maar meer dan vorig jaar, want toen mocht er niemand mee. En dan gaat een publieke omroep dit plaatsen. Daar vind ik wel wat van. Dit is het RTV Oost van Utrecht. Dat vind ik heel dubieus", oordeelt Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties