Ten Voorde laakt FC Twente: "Dan mag je niet zo in de war raken"

FC Twente verloor zondag op bezoek bij Ajax. In Amsterdam werd het 2-1 voor de thuisclub, waar momenteel een grote bestuurscrisis heerst. FC Twente-watcher Leon ten Voorde krijgt de vraag wat hij van de sfeer vond in de Johan Cruijff ArenA, vooral bij de Ajax-fans.

"Die sfeer was heel kalm", begint Ten Voorde bij Voetbalpraat. "Ik had meer venijn verwacht van het Ajax-publiek zelf, maar ik denk ook dat de angel er bewust is uitgehaald door de club om op die dag bekend te maken dat er drie leden van de raad van commissarissen waren opgestapt. De sfeer was gelaten. Je hoorde eigenlijk alleen maar de FC Twente-supporters, zeker toen Twente op 0-1 kwam. Pas na rust toen het 1-1 en 2-1 werd, veerde het publiek wat op."

Ten Voorde was teleurgesteld in het spel van de Tukkers. "FC Twente stond voor en had de controle, maar toen raakte ik eigenlijk al een beetje geïrriteerd over het spel van FC Twente. Ik vond dat er zo weinig in zat. Je zag dat er op momenten dat je een beetje druk naar voren zette de onzekerheid bij Ajax achterin. Dan vind ik, als jij de nummer drie bent, dat je dat op zo'n moment ook moet laten zien."

Ajax deed één omzetting in de rust. De Amsterdammers gingen weer in een traditioneel systeem spelen, met vier verdedigers. Ten Voorde zag dat FC Twente daarvan in de war raakte. "Dan is het eigenlijk makkelijker, omdat ze dat gewend zijn. Dan mag je niet zo in de war raken en de weg totaal kwijt zijn. Dat vond ik wel zeer teleurstellend vanuit het oogpunt van FC Twente."

Ten Voorde vindt de nederlaag uit bij Ajax teleurstellender dan de bekernederlaag uit bij PSV, in januari (3-1). "Tegen PSV was Oosting gaan goochelen met de opstelling. Hij gaf toen spelers rust en ging 5-3-2 spelen, wat ze nog nooit eerder hadden gespeeld. Bovendien vond ik PSV op die avond, vooral de eerste helft, heel goed spelen. Daar was bij Ajax geen sprake van. Dit vond ik wel teleurstellender", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties