Ten Voorde legt uit: "Daarom krijgt hij een driejarig contract"

Leon ten Voorde langs het trainingsveld
Leon ten Voorde langs het trainingsveld Foto: © BSR Agency

FC Twente maakte zondag het nieuws bekend dat Ruud Nijstad een driejarig contract heeft getekend. Het zestienjarige talent uit Vriezenveen stond ook in de belangstelling van Feyenoord en een aantal Italiaanse clubs. Clubwatcher Leon ten Voorde geeft aan dat FC Twente eigenlijk wilde wachten met de bekendmaking.

"Ze wilden het nieuws na de wedstrijd tegen Go Ahead naar buiten brengen. Toen lekt het via Italië uit", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Italiaanse journalisten brachten het nieuws eigenlijk de dag ervoor al. Toen moesten ze even wat reparatiewerkzaamheden verrichten, waardoor het om 13.00 uur naar buiten kwam. Dat management van Nijstad moest Juventus afbellen, en die hebben weer lijntjes met de Italiaanse pers. Zo is het dus uitgelekt. Maar hij heeft dus zondagmiddag getekend voor drie jaar."

Hoe groot is de kans dat Nijstad doorstoomt naar het eerste elftal, binnen een paar jaar? Ten Voorde: "Het blijft heel erg lastig. Je kunt de potentie inschatten, maar meer ook niet. Er kan nog zoveel gebeuren. Kijk maar naar de elftalfoto's van jeugdinternationals. Hoeveel breken er uiteindelijk door? De weg is nog zo lang. Er wordt hem wel een bepaalde potentie toegedicht, en andere clubs hebben dat ook gezien. Vandaar dat hij een driejarig contract krijgt. Dat is het maximale, vanwege zijn leeftijd."

Wat is het plan van FC Twente met Nijstad? Ten Voorde: "Ik kan me voorstellen dat hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan gaat sluiten bij de eerste selectie. Dat zou kunnen. Je weet niet hoeveel spelers er dan op het veld staan bij FC Twente, als ze de Champions League in moeten. Dan heb je een grote selectie nodig", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties