Ten Voorde legt uit: "Dat is een beetje te kort door de bocht"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Orange Pictures

FC Twente wil in 2024 op Sportcampus Diekman gaan trainen. De accommodatie moet nog wel volledig gebouwd worden en gaat naar verwachting tussen de veertien en zeventien miljoen euro kosten.

Gerben Kuitert stipt aan dat dat geld niet aan aan de eerste selectie gespendeerd kan worden. "Ik vind dat te zwart-wit zoals je dat stelt", reageert clubwatcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Nieuwbouw of verbouw kost gewoon heel veel geld. Heel veel clubs in de Eredivisie hebben de laatste jaren een nieuw complex opgetuigd, zoals Vitesse, AZ en Feyenoord. En ook SC Heerenveen gaat verbouwen voor veel geld. FC Utrecht is aan het vernieuwen, dus je zult daar wel in mee moeten gaan."

Volgens Ten Voorde moet er ook echt ingegrepen worden. "De omstandigheden in Hengelo kunnen echt niet meer voor een Eredivisie-club", aldus de journalist, die renoveren in Hengelo niet als oplossing ziet. "Dan moet de gemeente Hengelo ook maar meedoen, die hebben nog nooit wat gedaan. Je zit bovendien ook met ruimte-gebrek, want de academie zit daar ook. Dat moet sowieso opgeknapt worden. Je zult met iets nieuws moeten komen, want dit kan niet meer."

FC Twente moet wel diep in de buidel tasten voor een nieuw complex. "Je kunt wel zeggen: het is heel veel geld en gaat ten koste van de voetbalbegroting. Maar dat is ook een beetje te kort door de bocht", meent Ten Voorde. "De komende jaren is de doelstelling om weer rond die vierde plaats te gaan spelen. Daar horen bepaalde voorwaarden bij. Natuurlijk is het betalen van je spelers het belangrijkst. Als een speler bij FC Twente 50.000 euro meer kan verdienen, dan kijkt hij echt niet naar het complex."

"Maar er komt wel een situatie dat FC Twente qua salarissen en begroting op hetzelfde niveau zit als bijvoorbeeld AZ", schetst Ten Voorde. "Om goede spelers te krijgen, gaan dan de faciliteiten ook meespelen. En die zijn bij FC Twente op dit moment niet top en dan druk ik me heel erg mild uit. Dus je zult daar gewoon slagen in moeten maken. Je moet ook kijken naar het fundament wat je eronder legt om de komende jaren die stap te kunnen blijven maken. Dan heb je wel een nieuw trainingscomplex met alle topfaciliteiten nodig", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
FC Twente
14:30
FC Utrecht
wo
25/01
Vitesse
18:45
FC Twente
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
Bekijk de hele stand