Ten Voorde looft aanvaller: "Dit seizoen voetballend heel goed"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Het grootste vraagstuk voor Ron Jans met betrekking tot het formeren van zijn elftal, zal ook in de eerste maanden van 2023 draaien om het invullen van de nummer tien positie. Tijdens het trainingskamp in Costa Rica maakte Ugalde indruk in de spits, maar deze positie lijkt onomstreden voor Ricky van Wolfswinkel bestemd te zijn.

"Je zou misschien Van Wolfswinkel nog op nummer tien kunnen zetten", zo overdenkt Tijmen van Wissing tijdens de gezanmelijke podcast van De Ballen Verstand en De Oosttribune. "Ik wist niet dat hij zo goed was. Zelfs op een beperkt veld."

"Toen Van Wolfswinkel naar Twente kwam dacht ik dat het echt een afmaker was, niet meer en niet minder", gaat Leon ten Voorde verder. "Maar als je hem dan ook op de trainingen ziet. Ik vind hem dit seizoen voetballend heel goed. Hij heeft niet zoveel goals gemaakt, maar ook niet zoveel kansen gehad, dus niet zoveel gemist. Als je hem op de training van dichtbij meemaakt, dan zie je hoe slim hij is."

"Ik zag één verfijnde pass met de buitenkant, dat past bij een stilistische nummer tien. Maar of hij een gouden duo vormt met Ugalde, vraag ik me ook af. Ik denk dat het vraagstuk voor de trainer is of het Steijn of Vlap wordt. Als je het mij met het mes op de keel vraagt, zou ik het antwoord ook niet weten. Steijn is misschien wat doelgerichter en heeft wat meer rendement dan Vlap. Maar bij Sparta uit viel Steijn ook niet mee. Dan heb ik toch wel weer liever Vlap", besluit Van Wissing.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand