Ten Voorde lyrisch: "Hij was opnieuw de beste man bij FC Twente"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

FC Twente had zondag alle moeite met een verdedigend Heracles Almelo. Volgens Leon ten Voorde lag het aan een gebrek aan kwaliteit bij de thuisploeg.

Bijna alle aanvallen moesten van Daan Rots komen. "De afhankelijkheid van de rechterspits zegt iets over de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt, maar tegelijkertijd was het ook veelzeggend", oordeelt Ten Voorde in Tubantia. "Mathias Kjølø was opnieuw de beste man bij FC Twente, maar de Noor is een dienaar en geen speler die vaak scoort of iemand voor de keeper zet."

Volgens de clubwatcher mistte FC Twente Joshua Brenet, die vorige week ontslagen werd, en Michel Vlap, die vanwege het drukke programma pas later in de ploeg kwam. "De weggestuurde rechtsback werd op het veld sneller gemist dan gehoopt", aldus Ten Voorde. "Vlap heeft dit seizoen ook zeker mindere wedstrijden gespeeld en zijn rendement laat voor het tweede seizoen op rij te wensen over, maar zondag werd zijn voetballende vermogen gemist."

"Omdat de specifieke buitenspelers Younes Taha en Naci Ünüvar volgens de staf nog lang niet hard genoeg op de deur kloppen en de offensieve grillen van Brenet er niet meer zijn, heeft FC Twente een goede Vlap nodig om aan het voetballen te komen tegen ploegen die de eigen helft als werkterrein zien", concludeert Ten Voorde ten slotte.

Lees meer:
0 reacties