Ten Voorde noemt drie zwakke schakels bij FC Twente: "Nonchalant"

Leon ten Voorde op de tribune
Leon ten Voorde op de tribune Foto: © NESimages

FC Twente verloor zondag in de Johan Cruijff Arena met 2-1 van Ajax en Leon ten Voorde zich na afloop kritisch. De verslaggever van Tubantia zag dat diverse spelers van de club uit Enschede een matige indruk maakten.

"Twee oliedomme overtredingen van twee oud-Ajax-spelers kostten FC Twente zondagavond de kop in De Arena, waar de thuisploeg via een vrije trap en een penalty de overwinning binnensleepte", schrijft de clubwatcher in zijn wedstrijdverslag. "In de eerste fase van het duel leek het haast wel of de ploeg ondanks alle misere nog te veel ontzag had voor Ajax", blikt Ten Voorde terug.

"De geplaagde Amsterdammers hadden in de achtste minuut ook zomaar op voorsprong kunnen staan na een fout van Gijs Smal", constateert hij. "De linkervleugelverdediger verdedigde te nonchalant uit en zag de bal via de rug van een Ajacied voor de voeten van Steven Bergwijn rollen. Bergwijn strandde daarna op de attente Lars Unnerstall", aldus Ten Voorde, die zag dat Brobbey na rust wel wist te scoren.

"Dat deed hij - geheel vrijstaand - uit een vrije trap van Taylor en het curieuze was dat Ajax die kreeg nadat scheidsrechter Gözübüyük eerst voor een strafschop had gefloten na een domme overtreding van Youri Regeer op diezelfde Brobbey. De arbiter wees naar de stip, maar de overtreding was er overduidelijk buiten. Achteraf maakte het voor FC Twente niet veel uit, want de bal vloog een paar tellen later alsnog binnen", vervolgt hij.

"Over onnozele vertredingen gesproken: Anass Salah-Eddine overtrof tien minuten voor tijd de actie van Regeer, maar hij maakte de fout wel in het strafschopgebied", beseft Ten Voorde. "Wat heet: hij deed het op de achterlijn, nadat Devyne Rensch geen kant meer op kon. Uitgerekend de veelbesproken Steven Bergwijn schoot de terechte strafshop binnen: 2-1. In de zeven minuten blessuretijd drong FC Twente nog fel aan, maar de ploeg ontwaakte te laat na een totaal verprutste tweede helft", besluit hij kritisch.

Lees meer:
0 reacties