Ten Voorde noemt sterspeler FC Twente: "Messi van de Lage Landen"

Leon ten Voorde op de tribune
Leon ten Voorde op de tribune Foto: © NESimages

Daan Rots speelt een uitstekende tweede seizoenshelft. De aanvaller zakt vrijwel nooit meer door de ondergrens en is meer dan eens de beste speler aan Twentse zijde geweest.

Leon ten Voorde merkt dat fans van FC Twente ook anders naar hem kijken nu. "Absoluut", zegt hij bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Wij hebben absoluut ons gelijk gehaald. De trainer van FC Twente zegt: 'Ik volg bijna niks, ik probeer me heel erg af te sluiten, maar ik hoor af en toe in de podcast weleens over een fanclub van jullie.'"

"Oosting is echt een geweldige kerel. Hij zei: 'Voelt het dan ook niet fijn als je een beetje je gelijk haalt?'", aldus Ten Voorde. "Eerlijk is eerlijk, hoe hij de laatste weken speelt, had ik ook niet zomaar uit de mouw geschud. Het is heel knap. Hij is echt gaan variëren in zijn spel. Hij ging altijd binnendoor, Oosting vertelde ook over zijn besluiteloze dribbels, dat je denkt: je begint ergens aan, maar hebt geen idee waar je eindigt. Sommige voetballers hebben dat, daar word je gek van als trainer."

"Maar nu zit er echt overtuiging in zijn acties. Hij gaat binnendoor en buitenom. Ik heb hem in een vlaag van verstandsverbijstering bij mijn voetbalclub al 'de Messi van de Lage Landen' genoemd. Dat gaat iets te ver, hè? Hij ontwikkelt zich heel goed", vervolgt de journalist.

Ook een ander gegeven valt op. "Wat ik ook mooi vind om te zien is dat als hij balverlies heeft of hij moet een duel aangaan, hij is niet groot en is wat pezig, maar hoe hij het blok zet waardoor hij toch weer de bal heeft. Dat vind ik naast zijn aanvallende dingen ook heel knap om te zien, dat hij dat ook onder de knie heeft en dat hij sterker is geworden", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties