Ten Voorde: "Op hem willen ze bij FC Twente best langer wachten"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © BSR Agency

Wout Weghorst kreeg deze week alle schijnwerpers op zich gericht. De 31-jarige spits, die begeerd wordt door onder meer FC Twente en Ajax, scoorde de winnende goal in de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het EK tegen Polen.

Door de belangrijke treffer staat Weghorst ook weer internationaal op de kaart. De vraag is of de spits van Burnley, die nog een eenjarig contract in Engeland heeft, nog haalbaar is voor zijn jeugdliefde FC Twente. "Sinds Weghorst met zijn goal een heel land in extase bracht, terwijl de rest van Europa vol bewondering toekeek, is zijn marktwaarde flink opgekrikt", schrijft FC Twente-watcher Leon ten Voorde in de Tubantia.

Als Weghorst het hele EK niet van waarde was geweest, was een stap naar FC Twente een logisch vervolg. Nu zitten waarschijnlijk steeds meer clubs op het vinkentouw en is het de vraag wat Weghorst gaat doen. "Bij FC Twente hebben ze altijd rekening gehouden met dit scenario. Allemaal leuk en aardig die liefdesverklaringen over en weer, maar eerst het EK afwachten", aldus Ten Voorde, die ook beseft dat Burnley in een luxepositie zit en hoopt dat de marktwaarde van Weghorst verder omhoog schiet.

"De vraag is hoelang FC Twente bereid zal zijn om te hopen op iets", vervolgt de journalist. "Op Weghorst willen ze bij FC Twente uiteraard best wat langer wachten, maar er zal een moment moeten komen waarop de club een signaal krijgt wat haalbaar is of niet. Om ondertussen alvast af te gaan wegen wat de eventuele alternatieven kunnen zijn."

Lees meer:
0 reacties