Ten Voorde optimistisch: "Dan ga je als nummer vier ook Europa in"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

Leon ten Voorde ziet FC Twente amper nog in de problemen komen voor de derde plek in de Eredivisie. En zo wel, dan lijkt ook de vierde plek een garantie op Europees voetbal.

"Ze krijgen thuis Sparta, Fortuna Sittard, Volendam en Almere nog. Sparta is lastig. Dat wordt een lastige wedstrijd. Maar laten we ons eerst focussen op Vitesse dat in een winning mood zit. Nu zal het toch schelen in de Gelredome. Maar alsnog, je moet gewoon winnen daar. Dan pak je weer in een uitwedstrijd de drie punten", weet Ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia.

Feyenoord moet zich via FC Groningen nog kwalificeren voor de finale van de KNVB Beker die een ticket voor Europees voetbal verschaft. "Omdat Feyenoord waarschijnlijk de beker gaat winnen, dan ga je als nummer vier ook Europa in. De Europa League, groepsfase", constateert hij.

Dan rest Ajax niets anders dan play-offs met hun vijfde plek. En Ajax moet dan de play-offs in, voor Ten Voorde geen verrassing. "John van 't Schip leert bij, maar hij leidt nu de grootste club van Nederland terwijl hij bij FC Twente totaal mislukt is. Dan kun je ook niks verwachten."

Lees meer:
0 reacties