Ten Voorde over FC Twente-supporters: "Doe een beetje normaal"

Leon ten Voorde op de tribune
Leon ten Voorde op de tribune Foto: © NESimages

Leon ten Voorde heeft de FC Twente-supporters in De Ballen Verstand van TC Tubantia tot rust gemaand. Volgens hem wordt soms vergeten, hoe goed het dit seizoen met de Tukkers gaat.

Twente won met 3-0 van Go Ahead Eagles, maar toch was er een beetje gemor. Supporters vonden op sociale media dat Oosting te laat wisselde. "Supporters mogen altijd van alles vinden, daarom zijn het supporters. Het geeft ook aan dat FC Twente een club is die leeft en dat het ook een grote club is. Maar ik denk wel eventjes: doe een beetje normaal. Er kwam een suggestie langs dat Vlap en Van Wolfswinkel eraf moesten. Maar bij een 2-0 voorsprong ga je niet twee derde van je aanval wisselen. Bovendien zaten ze ook niet in de ondergrens. Als je echt goed naar het voetbal kijkt, dan zie je hoe belangrijk van Wolfswinkel is in het drukzetten", zo oordeelt Ten Voorde.

Ten Voorde vergelijkt Van Wolfswinkel met een man die op het vliegveld vanaf de grond helpt de vliegtuigen te parkeren. "Je ziet hem bewegen met de armen. Nu stoppen, nu terug. Daar is hij zo belangrijk in. Dat houdt hij een uur vol en dan komt Boadu. Maar je brengt niet in de rust Boadu en Ünüvar al. Die hebben ook niet de inhoud om nu al drie kwartier gas te geven. Die komen nog wel. En op de deur kloppen is niet genoeg, hè! Je moet naar binnen stappen. FC Twente is geen sociale instelling."

Ten Voorde denkt aan twee eerdere momenten in het seizoen, toen supporters kritiek hadden op Rots en Vlap. "Ik ben ervan overtuigd dat je met twee andere type buitenspelers nu geen derde had gestaan. Kijk eens hoe belangrijk Rots was bij de eerste goal. Hoe hij daar druk zet. Hij geeft gas waardoor een speler van Go Ahead in paniek raakt en de bal verspeelt. Brenet geeft de bal aan Steijn en doelpunt. Voetbal is zoveel meer dan een optelsom van elf individuen. De staf werkt er de hele week mee. Die zijn niet gek, hè. Bij sommige clubs wel, maar hier in Enschede niet. Die staan wel derde."

Lees meer:
0 reacties