Ten Voorde over kemphanen: "Besselink vloog meteen op hem af"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

De Grolsch Veste in Enschede is zondagmiddag het decor van 'derby van het Oosten', FC Twente - Heracles Almelo. Daar waar Heracles de punten keihard nodig heeft om uit de gevarenzone weg te blijven, wil FC Twente de derde plek stevig in handen houden en hierin uiteraard geen averij oplopen.

Leon ten Voorde van de TC Tubantia zag onlangs de tweede keuze van beide ploegen aan het werk. Ten Voorde: "Onlangs, in de oefenwedstrijd tegen de reserves van Heracles, spatte het vuur van emotie er wel even vanaf toen hij een harde charge kreeg te verwerken van Sem Scheperman. Besselink vloog meteen op zijn voormalige ploeggenoot af, waarna de vlam in de pan sloeg." Besselink zelf had aan Ten Voorde het volgende te melden over de confrontatie. "In een wedstrijd kan dat gebeuren, maar na afloop was het ook meteen over. Ik ken Sem goed. Ik heb nog bij hem in het busje gezeten als we naar de trainingen in Hengelo gingen."

Ten Voorde gaat nog even door over de twee kamphanen. "Besselink is bevriend met Stijn Bultman, de centrale verdediger van Heracles. De een komt uit Heeten, de ander uit Raalte.". Besselink zelf legt tegenover TC Tubantia uit hoe de verhoudingen liggen. "Vanaf de Onder 10 hebben wij samengespeeld. En omdat we bij elkaar uit de buurt komen, reisden we vaak samen met een van onze ouders. Dat deden we al bij de regiotrainingen, voordat we bij FC Twente kwamen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties