Ten Voorde overtuigd: "Dat gaat de achterban ook niet accepteren"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Orange Pictures

FC Twente is volgens Chris Woerts een hele interessante club voor investeerders. Clubwatcher Leon ten Voorde ziet dat echter niet gebeuren.

"In deze regio is dat vloeken in de kerk", zegt Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. "In de tijd van Munsterman werd FC Twente nog wel eens gekoppeld aan Red Bull, maar ook Joop wilde daar niets van weten. De kracht van FC Twente is toch wel dat het gedragen wordt door de regio. Daar zijn ze heel zuinig en ook heel trots op. Ook in tijden dat de club op sterven na dood was, wilde de toenmalige clubleiding er nooit iets van weten om zich uit te leveren aan een Rus of een Amerikaan."

Chris Woerts
"Als een miljardair aanklopt, zou ik blind FC Twente aanbevelen" Lees ook

"Het kan wel, in Engeland hebben ze allemaal een investeerder", vervolgt de journalist. "Anders kan je niet mee in dat geweld daar. Maar als mensen geïnteresseerd zijn in Nederlandse clubs, dan moet je je wel achter de oren gaan krabben. De Nederlandse markt is over het algemeen niet zo heel aantrekkelijk voor een buitenlandse investeerder."

"Je moet er niet aan beginnen. FC Twente heeft het op eigen kracht gered en de kracht van FC Twente is ook dat het regionaal enorm wordt gedragen. Dat gaat de achterban ook niet accepteren. Al denk ik dat het soms best zou kunnen met een hele goede investeerder met een heel goed plan. Dan is er niets mis mee. Alleen het past hier niet en dat gevoel hebben ze ook duidelijk uitgesproken. In Enschede gaat dat niet gebeuren", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand