Ten Voorde reageert: "FC Twente heeft helemaal geen uitsyndroom"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

Leon ten Voorde ziet dat er totaal geen sprake is van een uitsyndroom bij FC Twente. De Tukkers boekten tegen Excelsior hun vijfde uitzege van dit seizoen.

"Ga maar na: alleen PSV en Feyenoord wonnen dit seizoen vaker buitenshuis. De Enschedeërs pakten zaterdag de vijfde driepunter op vreemde bodem en dat is net zoveel als vorig jaar in de gehele competitie. AZ, toch een concurrent in de strijd om Europees voetbal, heeft sinds 10 oktober 2022 geen uitduel meer gewonnen", weet Ten Voorde in de Tubantia.

Hij somt de resultaten op. "FC Twente heeft helemaal geen uitsyndroom. FC Twente verloor buiten Enschede van RKC en NEC en speelde gelijk bij Heracles, FC Utrecht, Sparta en Feyenoord. Bij Almere City, Volendam, Fortuna Sittard, Go Ahead Eagles en Excelsior werd de volle buit gepakt."

"Wie wat verder kijkt naar de statistieken van FC Twente ziet nog iets opvallends. Als je het seizoen in De Keuken Kampioen Divisie en de twee coronajaren zonder thuispubliek even buiten beschouwing laat, dan blijkt dat de uitscore van FC Twente na 21 duels niet meer zo hoog is geweest als in het superseizoen onder Michel Preud’homme, toen de club net naast de titel greep", weet Ten Voorde.

Daan Rots zei dit weekend tegen ESPN al dat het uitsyndroom onzin is. "Dat er wel degelijk een verschil is tussen thuis- en uit, erkent ook Rots. Maar dat heeft vooral te maken met de houding op het veld, een stukje overtuiging en een bepaalde intensiteit die FC Twente in de eigen Grolsch Veste vaker etaleert dan buitenshuis", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties