Ten Voorde schetst FC Twente-opstelling: "Het ideale plaatje"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

FC Twente weet met welke selectie dit seizoen Europees voetbal behaald moet worden. Clubwatcher Leon ten Voorde heeft vertrouwen in het huidige elftal van trainer Joseph Oosting.

"Ik denk dat FC Twente een goede ploeg heeft, een goede selectie", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Het had beter gekund, misschien beter gemoeten met één buitenspeler erbij. Individueel hebben ze wel wat ingeleverd op de vleugels. FC Twente moet het nu meer van teamontwikkeling hebben. Rots is geen Cerny en Vlap geen Misidjan, maar je geeft er weer een andere invulling aan. Ik denk nog steeds er een heel goed geraamte staat."

"Brenet is gebleven, dus de minst gepasseerde achterhoede van vorig jaar is nog intact", vervolgt de journalist. "Met een hele goede keeper (Lars Unnerstall, red.) die heeft bijgetekend. Ik ben benieuwd hoe Eiting in die ploeg ingepast gaat worden. Op papier hebben ze op het middenveld denk ik in gedachten Eiting, Sadilek en Steijn. En Vlap hangend vanaf de linkerkant. Die komt er dan als vierde middenvelder bij. Ik denk dat dat het ideale plaatje is."

Ten Voorde verwacht dat middenveld zondag nog niet tegen Ajax. "Ik weet niet of Oosting daar zondag al mee begint, want de ploeg heeft het goed gedaan en Eiting heeft nog niet met Sadilek gespeeld. Trainers zijn daar vaak wel gevoelig voor. Mensen willen nu Eiting en Van Bergen al in de ploeg, maar dat kan ik me niet voorstellen. Ze gaan er niet meteen al twee spelers in gooien. En de trainer is heel gecharmeerd van Daan Rots. Vanuit de filosofie van de trainers zien ze geen aanleiding om hem uit de ploeg te halen. Het is ook wel lekker dat je een snelheidsduivel als Van Bergen achter de hand hebt", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties