Ten Voorde: "Streuer zei: Dan ben je geen voetballiefhebber"

Leon ten Voorde in Costa Rica
Leon ten Voorde in Costa Rica Foto: © Sportfoto-oost/Ron Jonker

FC Twente hoopt zich deze week te gaan versterken met Alfons Sampsted, die transfervrij vertrekt bij Bodø/Glimt. De naam van de IJslandse verdediger kwam als een verrassing.

"We hebben Jan Streuer een paar dagen gemist in de eerste week op het trainingskamp", vertelt clubwatcher Leon ten Voorde in de gezamenlijke podcast van De Ballen Verstand en De Oosttribune. "Jan was met iets bezig, dat ontkende hij ook niet. Maar hij wilde ons niet vertellen wat. Er moest iets gebeuren. We hebben Jan wel het mes op de keel gezet en gezegd: Jan, waar ben je nu mee bezig? Je moet nu voor de draad komen met een speler. Toen kwamen we erachter wie het was."

Tijmen van Wissing vult aan: "Maar we kregen ook wel meteen een lesje, want wij als voetballiefhebbers keken ook wel een beetje op van: Alfons Sampsted? Even nadenken... Maar Jan zei een dag van tevoren: Als je die jongen niet kent, ben je geen voetballiefhebber. Maar ik moest toch even googelen", beaamt de journalist van RTV Oost.

"Het is een jongen van 24 en 1,80 meter lang", vervolgt Van Wissing. "Hij heeft drie jaar bij Bodø/Glimt gespeeld en tegen PSV en AZ meegedaan. Ik begreep ook dat Ron Jans nog een bepaalde navraag heeft gedaan rondom hem. Die weet er wellicht ook wat meer van, maar het is nog niet rond. Ze hopen het deze week allemaal af te ronden."

Ten Voorde verwacht snel witte rook. "Als alles goed gaat, wat ze hopen en verwachten dan kan hij woensdag op het trainingsveld in Hengelo staan", besluit hij.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand