Ten Voorde: "Supporters van FC Twente weten hoe de lijdensweg voelt"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

Leon ten Voorde ziet Vitesse richting de Keuken Kampioen Divisie gaan en de club moet überhaupt nog hopen dat het volgend seizoen bestaat. De journalist ziet overeenkomsten met FC Twente van een paar jaar geleden, maar ook grote verschillen.

"Het laatste waar ik hier voor pleit is het einde van Vitesse. Vitesse hoort er gewoon bij, al is het alleen maar voor de ergernis. Supporters van FC Twente weten hoe het voelt om deze lijdensweg te moeten ondergaan. Er wordt soms wel aan getwijfeld, maar ook Vitesse heeft fans, voor wie de club hun ziel en zaligheid is", schrijft Ten Voorde in TC Tubantia.

"Dit gun je niemand. Ook niet de lieden, die bij de degradatiewedstrijd van FC Twente in 2018 in Arnhem een spandoek met de tekst ‘het is maar een spelletje’ hadden gemaakt. Dat was grappig, alleen weet je dat in voetbal de boemerang nooit ver weg is", vervolgt de journalist, die zag dat de Tukkers na de degradatie weer opstonden. Of dat in Arnhem gaat gebeuren, is nog maar de vraag. Of ze überhaupt blijven bestaan, is nog niet zeker.

"Vitesse had de beroepsfantast Karel Aalbers, FC Twente de sluwe megalomane Joop Munsterman. Na het instorten van hun luchtkastelen kwamen de verschillen: Vitesse liet zich in met Russen en een Amerikaan, FC Twente omarmde de eigen regio en andersom", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties