Ten Voorde 'teleurgesteld': "Zag niet een ploeg die dat besefte"

Leon ten Voorde en Tijmen van Wissing
Leon ten Voorde en Tijmen van Wissing Foto: © Orange Pictures

FC Twente verspeelde zaterdagavond dure punten in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Clubwatcher Leon ten Voorde was kritisch op scheidsrechter Jochem Kamphuis, maar vindt dat FC Twente ook in de spiegel moet kijken.

Jochem Kamphuis wijst naar zijn horloge
'Dramatische' Kamphuis aangepakt: "Liet het helemaal ontsporen" Lees ook

"FC Twente heeft het gewoon zelf niet goed gedaan en die zijn nu in twee wedstrijden bezig om een heel mooi seizoen een beetje aan het verkloten op deze manier", zegt Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. "Ja, ze moeten uitkijken. In Enschede zijn ze nu ook aan het rekenen geslagen en dat was niet nodig geweest."

Ten Voorde zag concurrent AZ nog bijna winnen van Ajax. "Toen AZ op voorsprong kwam, dacht ik wel: dit is zo'n weekend. Je wist dat als AZ zou winnen van Ajax, dat ze gelijk zouden komen met FC Twente", schetst hij het beeld. "Dan was het matchpoint van FC Twente verspeeld."

"Stel je voor dat je van FC Groningen wint en AZ verliest dan nog bij FC Utrecht, dan moest je in De Kuip een resultaat halen", aldus Ten Voorde, die AZ slechts één punt zag pakken. "AZ speelt die laatste thuis tegen RKC, die gaan ze waarschijnlijk wel winnen en AZ heeft een beter doelsaldo. Dus je moet eigenlijk woensdag klaar zijn."

Volgens de journalist maakt FC Twente het zichzelf moeilijk. "Als FC Twente dan met elf tegen tien niet van Heracles wint en je ziet de ploeg dan zo slecht voor de dag komen in de eerste helft tegen Fortuna, dan ben ik daar wel heel teleurgesteld over. Het is voor het eerst dit seizoen dat je bij FC Twente naar de instelling van spelers gaat kijken."

"Ik zag zaterdag niet vanaf de eerste minuut een ploeg die besefte wat er op het spel stond. Je was 'gewoon' bij een overwinning op Fortuna bijna klaar geweest. Dat hebben ze verprutst. Je staat vierde en hebt alles in handen. Je moet jezelf ook belonen en dan moet je tot het laatste moment bij de les zijn", besluit Ten Voorde.

Ricky van Wolfswinkel wordt besprongen door Virgil Misidjan

FC Twente wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 30 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties