Ten Voorde: "Twente wint ook zonder die premie wel van Volendam"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Aankomende zondag wordt de laatste speelronde van de Eredivisie gespeeld. FC Twente is samen met AZ nog volop in de strijd voor derde plek. Op de achtergrond van deze strijd zijn er grote bedragen in het spel, die voor tegenstander Volendam goed uit kunnen pakken. In De Warming-up legt Leon ten Voorde uit wat er gaande is. 

"Tijdens de transfer van Eiting zijn er wat afspraken gemaakt", begint Ten Voorde. "Dat zijn afspraken die te maken hebben met bonussen. Als Twente bijvoorbeeld de Europa League haalt moeten ze zoveel betalen en bij Champions League dan nog wat meer. Er worden dan bedragen genoemd van een miljoen, dat wordt bij zowel Twente als Volendam niet bevestigd. Maar het is wel een aardig bedrag."

"Toen heb ik gezegd dat Volendam er alle belang bij heeft dat Twente de Champions League gaat halen", gaat hij verder. "Daarna kreeg ik allemaal verontwaardigde AZ-supporters in mijn tijdlijn. Die zeiden dat dat competitievervalsing was. Maar ik denk dat Twente ook zonder die premie wel wint van het al gedegradeerde Volendam. Daarnaast zal er geen speler van Volendam op het veld staan die daar aan denkt."

"Het wordt geen Feyenoord dat in 2010 op bezoek kwam in Enschede. Toen kreeg Twente een vrije doortocht van een niet zo gemotiveerd Feyenoord omdat Ajax dan geen kampioen zou worden", voegt de clubwatcher daar nog aan toe.

"De AZ-supporters hoeven zich daar niet druk om te maken. Ze moet eerst zelf maar eens winnen in Deventer en als Twente dan wint blijft het spannend. Voor het doelsaldo is het voor Twente wel van belang dat ze daar wat aan gaan doen", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties