Ten Voorde 'verklapt' opstelling FC Twente: "Gaat uit de ploeg"

Leon ten Voorde op de tribune
Leon ten Voorde op de tribune Foto: © NESimages

FC Twente neemt het op woensdagavond in eigen huis op tegen Almere City. Bij de Tukkers wordt er wel een wijziging verwacht na de nederlaag op bezoek bij Ajax. Trainer Joseph Oosting kan namelijk (waarschijnlijk) weer een beroep doen op Michal Sadilek.

"Eiting gaat uit de ploeg. Hij gaat weer met het elftal spelen waar hij altijd mee speelt. Alleen Regeer zal dan rechtsback zijn in de plaats van Sampsted. En ook Sem Steijn, waar de laatste tijd veel kritiek op is en dat is niet onterecht, krijgt gewoon weer de voorkeur", verklapt Ten Voorde bij De Warming-up van TC Tubantia.

De 'vaste elf' opstellen voelt logisch aan. "Oosting zei dat dit het elftal was waar structuur in zit en die jongens weten precies wat ze moeten doen. Steijn gaat gewoon spelen en die heeft gewoon een keer een goaltje nodig om over het dode punt heen te komen. Hij zou ook Vlap op tien kunnen zetten, want hij is wat verfijnder aan de bal. Maar dan is de vraag: wie zet je op links?"

Ten Voorde snapt de beweegredenen van Oosting wel. "Ik kan me voorstellen dat je hiermee speelt, want hiermee ben je grotendeels op de derde plaats terecht gekomen", vervolgt hij realistisch. "Oosting praat altijd over starters en finishers. En hij heeft die andere jongens nodig om mee te eindigen. Soms laten die het zien, soms ook niet."

Lees meer:
0 reacties