Ten Voorde vol onbegrip: "Dan vind ik dit heel amateuristisch"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Voor het tweede seizoen op rij is FC Twente Vrouwen er niet in geslaagd om verder te komen in de UEFA Women's Champions League. Benfica was in de finale van de eerste voorronde met 2-1 te sterk.

Trainer Joran Pot moest het doen zonder drie speelsters, iets wat tot onbegrip leidde bij Leon ten Voorde. "We zijn met z’n allen enorm bezig om dat vrouwenvoetbal te promoten. Dan kan een club zich kwalificeren voor de Champions League, en dan doen er drie speelsters van FC Twente mee aan een WK onder 20", zegt hij in de podcast De Ballen Verstand.

Een van die speelsters is Ella Peddemors, die overigens het toernooi inmiddels heeft verlaten vanwege een blessure. "Die was vorig jaar na de winterstop een hele belangrijke speler bij FC Twente."

Ella Peddemors namens Oranje O20 in het duel met Japan
Domper voor Peddemors: middenvelder moet WK Onder 20 verlaten Lees ook

Ten Voorde vervolgt: "Die speelsters spelen dus geen Champions League omdat ze aan het WK onder 20 meedoen. Dan kun je je afvragen wat nu het beste is voor de ontwikkeling van die speelsters en de clubs in Nederland."

"De Champions League lijkt mij. FC Twente miste dus drie spelers. Als je met z’n allen bezig bent om het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen, dan vind ik dit heel amateuristisch", is de journalist kritisch.

Kayleigh van Dooren (FC Twente) baalt na de uitschakeling in de Champions League
Samenvatting: FC Twente Vrouwen door Benfica uitgeschakeld in CL Lees ook

Daarnaast viel hem het optreden van Wieke Kaptein op. "Ik was vorig jaar heel erg onder de indruk van haar. Die speelde toen het er echt om ging tegen Ajax Sherida Spitse, die puur op naam nog in het Nederlands elftal speelt, drie of vier keer helemaal aan gort."

"Die stond tegen Benfica rechtsback", zag Ten Voorde. "Dat komt ongetwijfeld omdat ze geen alternatief hadden op dat moment, maar zij is zo’n belangrijke speelster. Ik mag hopen dat Joran Slot geen rechtsback in haar ziet. Dan doe je de ploeg en haar ontwikkeling tekort", besluit hij.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
FC Twente
14:30
FC Utrecht
wo
25/01
Vitesse
18:45
FC Twente
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
Bekijk de hele stand