Ten Voorde waarschuwt: FC Twente: "Moet je rekening mee houden"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

FC Twente kan terugkijken op een uitstekend seizoen. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de Tukkers het in eigen hand om derde te worden achter PSV en Feyenoord. 

Leon ten Voorde benadrukt dat FC Twente een geweldig puntenaantal heeft behaald, maar wel heeft geprofiteerd van de crisis bij Ajax. "Ze zeggen zelf ook: we kunnen derde worden als iemand van de traditionele top 3 opzichtig faalt", legt hij uit in de AD Voetbalpodcast. "Ze kunnen nu voor de tweede keer in drie jaar boven AZ eindigen. Dat is hartstikke knap."

De clubwatcher denkt wel dat FC Twente volgend seizoen niet zomaar opnieuw derde wordt. Bij de concurrentie en FC Twente zelf zullen veel mutaties plaatsvinden. "Normaal gesproken moet je ook nog rekening houden met FC Utrecht. Europees voetbal zal altijd het streven zijn", aldus Ten Voorde. "FC Twente gaat wel te maken krijgen met die acht Europese wedstrijden, dat wordt echt een enorme belasting. Je moet er rekening mee houden dat dat in de competitie punten gaat kosten."

Lees meer:
0 reacties