Ten Voorde weet: "Dit is hét moment om het te gaan realiseren"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

FC Twente Vrouwen speelt woensdagavond de allesbeslissende wedstrijd tegen BK Häcken. Bij winst plaatsen de Tukkers zich voor de groepsfase van de UEFA Women's Champions League en dat is groots, zo weet ook Leon ten Voorde.

"Twente is, sinds de invoering van de poulefase, nog nooit zo dichtbij geweest. Naast het feit dat het ook aanzien verschaft als club, Twente is toch de toonaangevende club in het vrouwenvoetbal", zegt de clubwatcher in De Ballen Verstand. Daarbij wijst hij ook naar ESPN. De zender noemt de wedstrijden tussen Ajax Vrouwen en Feyenoord Vrouwen 'De Klassieker'.

"Ook bij het vrouwenvoetbal. Dat slaat helemaal nergens op, want De Klassieker in het vrouwenvoetbal is Twente - Ajax. Twente staat daar nog ver boven, die zijn acht keer kampioen geweest van Nederland. Feyenoord heeft nog nooit wat gepresteerd met het vrouwenvoetbal", oordeelt Ten Voorde.

Hij gaat vervolgens verder over FC Twente. "Twente wil gewoon graag een keer naar de Champions League. Rene Roord, de technisch manager, zei vorige week ook tegen mij: 'ik heb wel eens gekscherend gezegd, ik haal liever een keer de Champions League en dat we dan geen kampioen worden, als ik dan mag kiezen'. Dat geeft wel aan. Ze kunnen vijf ton verdienen aan startgeld. Dat is in het vrouwenvoetbal heel veel geld."

"Hoeveel geld je in het mannenvoetbal krijgt als startgeld? PSV had deze zomer 14,2 miljoen", weet Ten Voorde. "Dat is nogal een verschil. FC Twente heeft het in de eerste wedstrijd laten liggen", oordeelt de journalist. "Ze hadden het daar al kunnen beslissen. Maar op basis van die wedstrijd denk ik wel dat ze dit moeten kunnen redden. Ze hebben een beetje geluk gehad met de loting. Ze hadden ook Wolfsburg kunnen loten. Dan is dit wel hét moment om het te gaan realiseren", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties