Ten Voorde zag 26 (!) scouts bij FC Twente - AZ: "Was genieten"

Manfred Ugalde en Joshua Brenet vieren feest voor Vak-P
Manfred Ugalde en Joshua Brenet vieren feest voor Vak-P Foto: © Pro Shots

FC Twente nam het afgelopen weekend in eigen huis op tegen AZ en de ploeg van trainer Ron Jans wist uiteindelijk met nipte cijfers te winnen door twee goals van Manchester City-huurling Manfred Ugalde: 2-1. Leon ten Voorde heeft genoten van het geweldige spektakelstuk in De Grolsch Veste.

"Maar liefst 26 scouts uit heel Europa waren op de zondagavond naar Enschede getrokken", schrijft hij op de site van Tubantia. "Naast een heel regiment aan Italiaanse clubs, hadden ook Barcelona en Olympique Lyon een afgevaardigde gestuurd. De meeste speurders waren na de Europese triomftocht afgekomen op de briljantjes van AZ, maar de show werd dit keer gestolen door de spelers van FC Twente, die voor het oog van al die kenners hun markwaarde opschroefden."

"Prachtige aanvallen, volop positiewisselingen en dynamiek: het was genieten geblazen", vervolgt de verslaggever enthousiast. "Van de aannames en acties van Vaclav Cerny, van het sterke koppel op het middenveld Ramiz Zerrouki-Anass Salah Eddine, de defensieve onverzettelijkheid en de sfeer in De Grolsch Veste. De wervelwind FC Twente speelde het veelgeprezen AZ in de eerste helft op een hoop", blikt Ten Voorde terug.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand