Ten Voorde zag grote fout bij FC Twente: "Dat was niet slim"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

FC Utrecht-FC Twente (1-1) werd zondag een ware vechtwedstrijd. Ondanks een dominante openingsfase kwam de ploeg van Joseph Oosting op achterstand en lukte het na rust met tien man niet om nog tot scoren te komen.

Leon ten Voorde zag dat FC Twente aanvallend weinig voor elkaar kreeg, maar voor de rest weinig fout deed. "Soms bouw je een wedstrijd op als ploeg. Ze werden niet gevaarlijk, maar ze waren wel zoveel beter", stelt hij in De Ballen Verstand. "FC Utrecht kwam er niet aan. Ze lieten de bal gewoon rond gaan, Kjølø is daar echt heel goed in geworden. Hij heeft nooit balverlies en speelt ook veel meer naar voren."

Er leek weinig aan de hand voor de ploeg van Joseph Oosting. "Je had het gevoel dat FC Twente op voorsprong zou komen, maar het werd 1-0 voor FC Utrecht. Dan komt de wedstrijd op zijn kop", vervolgt Ten Voorde, die Mees Hilgers de bal verspeelde. "Noem het dom, naïef, overschatting, maar het was in ieder geval niet slim wat Hilgers daar deed. Hij heeft dat vaker als hij indribbelt. Nu ging het mis en maakt Utrecht een goal, terwijl ze één keer over de middenlijn zijn geweest. In de Galgenwaard wordt het dan echt een vechtwedstrijd."

Lees meer:
0 reacties