Ten Voorde zag trucje Clasie: "Hij had er echt over nagedacht"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Clubwatcher Leon ten Voorde was zondagavond enorm onder de indruk van het spel van FC Twente. De mannen van Ron Jans begonnen geweldig tegen AZ en wonnen met 2-1.

"Het was een geweldige wedstrijd. Met name het eerste halfuur van FC Twente was geweldig", zegt Ten Voorde in De Ballen Verstand-podcast. Ik vond dit heel mooi om naar te kijken. AZ werd opgevreten vanaf de eerste minuut. Ze werden bij de strot gepakt." De bezoekers wonnen afgelopen donderdag nog knap van Lazio. "Ze kwamen nog een beetje zwevend de Grolsch Veste in", denkt Ten Voorde.

Voor de aftrap zag de journalist al een opmerkelijk moment. "FC Twente speelde geheel tegen de gewoonte naar Vak P toe in de eerste helft. Clasie (aanvoerder AZ red.) had er echt over nagedacht", merkte Ten Voorde op. Het leverde niet het gewenste resultaat op voor AZ. "FC Twente maakte het verschil in de eerste tien minuten. Ze begonnen geweldig, alles zat ook mee. AZ kwam er niet aan te pas. Het tempo was hoog, goed combinatiespel. Ze speelden heel makkelijk onder de druk uit. Jans zei ook het was een genot om naar te kijken."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand